Душан Миленковић

Душан Миленковић је рођен 1987. године у Крагујевцу. Завршио је Прву крагујевачку гимназију 2006. Основне академске студије завршио је на Филолошко-умјетничком факултету Универзитета у Крагујевцу, на Унутрашњој архитектури 2012. године.

Мастер студије, модул Фотографија, завршио је на Факултету примјењених умјетности у Београду.

Претежно је ангажован у домену модне фотографије, гдје је и остварио успјешне и дуготрајне сарадње са великим бројем модних брендова и дизајнера - Alek Zira, Darko Kostic Couture, Драгана Огњеновић, Ellesse, Hugo Boss, Jagger, Jagger Junior, Jagger Girl, Klasa, Unique Sports Time, Luna, Марија Станковић, Марина Ерић, Milk&Cookiez, Mona, Mona Man, Rish, Стефановић Златара, TFY, AK models, Valentino, Владимир Лазаревић; kao i časopisa - ELLE, Базар, Svet&Style, Haute Coiffure Francaise, Hello, MOOD, FAAR и индивидуалаца.

Бави се и портретном, рекламном и event фотографијом, где је сарађиваао са ELLE, Базар, Global Foods, Devon Works, ID Academy, Калуђерка ракија, Westchark. Излагао групно и самостално у земљи и иностранству. 2006. освојио прву награду часописа REFOTO на конкурсу Светлост и сенке за фотографију Након буђења.

Мишо Филиповац

Мишо Филиповац је рођен 1987. године у Бајиној Башти. Године 2006. завршио је Умјетничку школу у Ужицу, смјер конзерватор културних добара. Дипломирао 2010. (одсјек зидно сликарство) на Филолошко-умјетничком факултету у Крагујевцу. 2011. завршио је мастер студије. Запослен на предмету Цртање и Акт, као доцент ФИЛУМ-а, Крагујевац. 2019. одбранио докторат на Факултету примјењене умјетности у Београду и стекао звање Доктор примењених уметности и дизајна.

Члан УЛУС-а од 2012. Самостално излагао двадесет пута. Учесник је бројних ликовних колонија као и преко 100 групних и интернационалних изложби. Нека од дјела се налазе у приватним колекцијама, музејским и галеријским збиркама и институцијама.

Од 2016. су о њему писали Политикин Базар, Илустрована Политика, подгорички Монитор, Ликовни живот, Глорија, подгорички Дан, Данас, сарајевско Ослобођење, Нин, Политика, Аха магазин, Оригинал магазин, Недељник, Le Monde Diplomatique.

Паралелно са умјетничким дјелатностима бави се илустрацијом и ентеријером. Сарађивао са многим домаћим брендовима и именима из свијета моде, умјетности и филма као асистент фотографа и стилиста. Живи, ради и ствара у Београду.

Милош Петковић

Милош Петковић је рођен 1987. године. Након завршене Гимназије „Јосиф Панчић“ у Бајиној Башти, школовање наставља на Архитектонском факултету „Черноризец Храбар“ у Варни гдје успјешно завршава студије и стиче стручно звање Магистар архитектуре.

Радио као 3D аниматор на неколико пројеката у Србији. Од 2014. ради као архитекта туристичког комплекса Андрићград у Вишеграду у оквиру чега је пројектовао неколико зграда и тргова.

Између осталог, пројектовао и Интернационални веслачки центар за потребе Балканског првенства у веслању. Године 2019. Милош је урадио урбанистички пројекат уређења центра Бајине Баште који обухвата градски трг са шеталиштем и парком.

Дарко Гајић

Дарко Гајић, рођен у Шапцу. Уредник је на Википедији на српском језику од 2013. године. До данас аутор је скоро 3.500 страница, док је на Остави поставио око 36.000 фотографија. Такође, од 2016. године аутор је и носилац више годишњих Википројеката, у организацији Викимедије Србије.

АЛАТКА ЗА ЖИРИ

https://photojury.wikimedia.rs.ba/